natrag
natrag

Ekologija duha

Ekologija duha

Kolač uskršnja rapsodija, Treseta i briškula, Roštilj i propodnjak,

Ane Kipre

Cavtat, 17. i 19. travnja 2020.

Uvečer 17. travnja počela sam pripremati kolač s beze korama za mog dragoga muža, da ga malo razveselim za njegov rođendan. Taj kolač sam prvi put napravila sada u doba karantene. Prije ga nisam pravila, a kako je dio moje obitelji na dijeti i ne jede brašno, odlučila sam malo eksperimentirati u vezi ovog kolača…Prvi put sam ga napravila ovog Uskrsa i nazvala sam ga Uskršnja rapsodija. Nije pravi ledeni vjetar, ali nešto slično, žuta krema, slatko vrhnje ili šlag, banane, šumsko voće...Moji ga smlate odmah…Rasprava je bila kako su se potrošile banane i 'ko će sad poć u butigu samo zbog banana...Stariji sin je pošo...Dok sam se zabavljala oko kolača dio muške ekipe je igro na karata. Moj muž i mlađi sin u ovo vrijeme karantene često znaju uvečer ubit vrijeme partijom na karata... Jedan voli više briškulu jer pobjeđuje, a drugi tresetu..i tako se jedan s drugim prepiru i natječu... Mislili smo praviti roštilj u subotu na dan njegova rođendana 18. travnja, ali ipak smo to odgodili za sutra, neđeju 19. travnja. Bio je lijep dan, pa je bilo odgusta sjesti i jesti na taraci. Muž i mlađi sin naložili su oganj, a stariji je ispeko jer on je meštar u roštilju. Lijepo smo uživali na taraci...Ja sam se poslije malo motala po đardinu iza kuće i vidjevši postavljenu ligu odlučila malo ubiti oko i odmoriti uz zvuk ptičica pod suncobranom...Nakratko sam napunila baterije…

Kolač uskršnja rapsodija, Treseta i briškula, Roštilj i propodnjak,

Ane Kipre

Cavtat, 17. i 19. travnja 2020.

Uvečer 17. travnja počela sam pripremati kolač s beze korama za mog dragoga muža, da ga malo razveselim za njegov rođendan. Taj kolač sam prvi put napravila sada u doba karantene. Prije ga nisam pravila, a kako je dio moje obitelji na dijeti i ne jede brašno, odlučila sam malo eksperimentirati u vezi ovog kolača…Prvi put sam ga napravila ovog Uskrsa i nazvala sam ga Uskršnja rapsodija. Nije pravi ledeni vjetar, ali nešto slično, žuta krema, slatko vrhnje ili šlag, banane, šumsko voće...Moji ga smlate odmah…Rasprava je bila kako su se potrošile banane i 'ko će sad poć u butigu samo zbog banana...Stariji sin je pošo...Dok sam se zabavljala oko kolača dio muške ekipe je igro na karata. Moj muž i mlađi sin u ovo vrijeme karantene često znaju uvečer ubit vrijeme partijom na karata... Jedan voli više briškulu jer pobjeđuje, a drugi tresetu..i tako se jedan s drugim prepiru i natječu... Mislili smo praviti roštilj u subotu na dan njegova rođendana 18. travnja, ali ipak smo to odgodili za sutra, neđeju 19. travnja. Bio je lijep dan, pa je bilo odgusta sjesti i jesti na taraci. Muž i mlađi sin naložili su oganj, a stariji je ispeko jer on je meštar u roštilju. Lijepo smo uživali na taraci...Ja sam se poslije malo motala po đardinu iza kuće i vidjevši postavljenu ligu odlučila malo ubiti oko i odmoriti uz zvuk ptičica pod suncobranom...Nakratko sam napunila baterije…

Kolač uskršnja rapsodija, Treseta i briškula, Roštilj i propodnjak,

Ane Kipre

Cavtat, 17. i 19. travnja 2020.

Uvečer 17. travnja počela sam pripremati kolač s beze korama za mog dragoga muža, da ga malo razveselim za njegov rođendan. Taj kolač sam prvi put napravila sada u doba karantene. Prije ga nisam pravila, a kako je dio moje obitelji na dijeti i ne jede brašno, odlučila sam malo eksperimentirati u vezi ovog kolača…Prvi put sam ga napravila ovog Uskrsa i nazvala sam ga Uskršnja rapsodija. Nije pravi ledeni vjetar, ali nešto slično, žuta krema, slatko vrhnje ili šlag, banane, šumsko voće...Moji ga smlate odmah…Rasprava je bila kako su se potrošile banane i 'ko će sad poć u butigu samo zbog banana...Stariji sin je pošo...Dok sam se zabavljala oko kolača dio muške ekipe je igro na karata. Moj muž i mlađi sin u ovo vrijeme karantene često znaju uvečer ubit vrijeme partijom na karata... Jedan voli više briškulu jer pobjeđuje, a drugi tresetu..i tako se jedan s drugim prepiru i natječu... Mislili smo praviti roštilj u subotu na dan njegova rođendana 18. travnja, ali ipak smo to odgodili za sutra, neđeju 19. travnja. Bio je lijep dan, pa je bilo odgusta sjesti i jesti na taraci. Muž i mlađi sin naložili su oganj, a stariji je ispeko jer on je meštar u roštilju. Lijepo smo uživali na taraci...Ja sam se poslije malo motala po đardinu iza kuće i vidjevši postavljenu ligu odlučila malo ubiti oko i odmoriti uz zvuk ptičica pod suncobranom...Nakratko sam napunila baterije…

Kolač uskršnja rapsodija, Treseta i briškula, Roštilj i propodnjak,

Ane Kipre

Cavtat, 17. i 19. travnja 2020.

Uvečer 17. travnja počela sam pripremati kolač s beze korama za mog dragoga muža, da ga malo razveselim za njegov rođendan. Taj kolač sam prvi put napravila sada u doba karantene. Prije ga nisam pravila, a kako je dio moje obitelji na dijeti i ne jede brašno, odlučila sam malo eksperimentirati u vezi ovog kolača…Prvi put sam ga napravila ovog Uskrsa i nazvala sam ga Uskršnja rapsodija. Nije pravi ledeni vjetar, ali nešto slično, žuta krema, slatko vrhnje ili šlag, banane, šumsko voće...Moji ga smlate odmah…Rasprava je bila kako su se potrošile banane i 'ko će sad poć u butigu samo zbog banana...Stariji sin je pošo...Dok sam se zabavljala oko kolača dio muške ekipe je igro na karata. Moj muž i mlađi sin u ovo vrijeme karantene često znaju uvečer ubit vrijeme partijom na karata... Jedan voli više briškulu jer pobjeđuje, a drugi tresetu..i tako se jedan s drugim prepiru i natječu... Mislili smo praviti roštilj u subotu na dan njegova rođendana 18. travnja, ali ipak smo to odgodili za sutra, neđeju 19. travnja. Bio je lijep dan, pa je bilo odgusta sjesti i jesti na taraci. Muž i mlađi sin naložili su oganj, a stariji je ispeko jer on je meštar u roštilju. Lijepo smo uživali na taraci...Ja sam se poslije malo motala po đardinu iza kuće i vidjevši postavljenu ligu odlučila malo ubiti oko i odmoriti uz zvuk ptičica pod suncobranom...Nakratko sam napunila baterije…

Kolač uskršnja rapsodija, Treseta i briškula, Roštilj i propodnjak,

Ane Kipre

Cavtat, 17. i 19. travnja 2020.

Uvečer 17. travnja počela sam pripremati kolač s beze korama za mog dragoga muža, da ga malo razveselim za njegov rođendan. Taj kolač sam prvi put napravila sada u doba karantene. Prije ga nisam pravila, a kako je dio moje obitelji na dijeti i ne jede brašno, odlučila sam malo eksperimentirati u vezi ovog kolača…Prvi put sam ga napravila ovog Uskrsa i nazvala sam ga Uskršnja rapsodija. Nije pravi ledeni vjetar, ali nešto slično, žuta krema, slatko vrhnje ili šlag, banane, šumsko voće...Moji ga smlate odmah…Rasprava je bila kako su se potrošile banane i 'ko će sad poć u butigu samo zbog banana...Stariji sin je pošo...Dok sam se zabavljala oko kolača dio muške ekipe je igro na karata. Moj muž i mlađi sin u ovo vrijeme karantene često znaju uvečer ubit vrijeme partijom na karata... Jedan voli više briškulu jer pobjeđuje, a drugi tresetu..i tako se jedan s drugim prepiru i natječu... Mislili smo praviti roštilj u subotu na dan njegova rođendana 18. travnja, ali ipak smo to odgodili za sutra, neđeju 19. travnja. Bio je lijep dan, pa je bilo odgusta sjesti i jesti na taraci. Muž i mlađi sin naložili su oganj, a stariji je ispeko jer on je meštar u roštilju. Lijepo smo uživali na taraci...Ja sam se poslije malo motala po đardinu iza kuće i vidjevši postavljenu ligu odlučila malo ubiti oko i odmoriti uz zvuk ptičica pod suncobranom...Nakratko sam napunila baterije…

Kolač uskršnja rapsodija, Treseta i briškula, Roštilj i propodnjak,

Ane Kipre

Cavtat, 17. i 19. travnja 2020.

Uvečer 17. travnja počela sam pripremati kolač s beze korama za mog dragoga muža, da ga malo razveselim za njegov rođendan. Taj kolač sam prvi put napravila sada u doba karantene. Prije ga nisam pravila, a kako je dio moje obitelji na dijeti i ne jede brašno, odlučila sam malo eksperimentirati u vezi ovog kolača…Prvi put sam ga napravila ovog Uskrsa i nazvala sam ga Uskršnja rapsodija. Nije pravi ledeni vjetar, ali nešto slično, žuta krema, slatko vrhnje ili šlag, banane, šumsko voće...Moji ga smlate odmah…Rasprava je bila kako su se potrošile banane i 'ko će sad poć u butigu samo zbog banana...Stariji sin je pošo...Dok sam se zabavljala oko kolača dio muške ekipe je igro na karata. Moj muž i mlađi sin u ovo vrijeme karantene često znaju uvečer ubit vrijeme partijom na karata... Jedan voli više briškulu jer pobjeđuje, a drugi tresetu..i tako se jedan s drugim prepiru i natječu... Mislili smo praviti roštilj u subotu na dan njegova rođendana 18. travnja, ali ipak smo to odgodili za sutra, neđeju 19. travnja. Bio je lijep dan, pa je bilo odgusta sjesti i jesti na taraci. Muž i mlađi sin naložili su oganj, a stariji je ispeko jer on je meštar u roštilju. Lijepo smo uživali na taraci...Ja sam se poslije malo motala po đardinu iza kuće i vidjevši postavljenu ligu odlučila malo ubiti oko i odmoriti uz zvuk ptičica pod suncobranom...Nakratko sam napunila baterije…

Izjava o pristupačnosti